четвъртък, 2 май 2024 г.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ИЛИ КАК СЕ ПРЕВЗЕМА ДЪРЖАВА



Малко преди да затрие партията си Корнелия Нинова е решила да закрие държавата. Какво имам предвид - една държава е превзета тогава, когато влязат чужди знамена на нейна територия. Да създадеш нова партия в българския парламент, където пише, че „Съединението прави силата“ е цинизъм.

Какво ли не помни този Парламент – дрязги, интриги, клюки, важни държавнически решения за обявяване на война, решение за мир… Но да върнеш една партия в неговата сграда е равносилно на връщане на член първи от тоталитарната ни Конституция за водещата сила на Партията. Да, имаше време, когато в този Парламент влизаха само хора с партийни билети, с членски карти. Явно това е решила да прави Корнелия Нинова, или поне такива са и намеренията.
Да си внесат партиите знамената там, където би трябвало да стои само Националното знаме и Националният ГЕРБ на обикновен военен език значи превземане. Превземане на територия. В момента Корнелия Нинова поиска да покаже пред целия народ, че е превзела държавата.
На друг език на, животински език това се нарича препикаване на територия. Малко абсурдно е тази, която съсипа партията си да създава Държава. Въпреки това тя има своите гласоподаватели, тя е препикала територии - за съжаление.
Преди време бях писал, че Дядото създаде партията, а бабите ще я съсипят. Оказах се абсолютно прав. Когато Дядото създава БСДП е на 48 години. Когато Корнелия Нинова съсипва партията е много над 48 години. Как би трябвало от уважение да бъде наречена Корнелия Нинова, след като Димитър Благоев от уважение са го нарекли Дядото. Което значи, че или никой не я уважава, след като не е получила уважително „Бабата“, или е решила да съсипе и държавата.
Но каквото и да говорим, днеска Корнелия Нинова се върна в Парламента на червена кобила. Очакваме само да смени член първи на Конституцията, който ще отмени всички досегашни решения на Народното събрание.
Преди още много години си бях задал въпроса - след като ние нямаме в боевете нито едно загубено знаме къде сме крили знамената 200 години под Византийско. И 500 години в последствие под османско владичество къде сме ги крили. И, всъщност, те били ли са превзети? И къде сме крили тези знамената 45 години после - след като държавата беше превзета. Къде ще крием знамената си сега, след като Корнелия Нинова превзе Народното събрание.
И върна знамената на партията в него. Знамената на партията върна в народното събрание.
И това не е паралелната държава. Това е превзетата от Корнелия Нинова държава.

Няма коментари: