понеделник, 25 март 2024 г.

КОЛЕКТИВНАТА ВИНА ЗА МАСОВОТО УБИЙСТВО В МОСКВА


Нещо, което се набива но очи, но като че ли не искаме да го видим при атентата в Москва е фактът, че тези момчета с автомати го правят за по пет хиляди долара. Те не са родени убийци. Те са принудени да убиват. Те не са и религиозни фанатици, защото кой религиозен фанатик иска пари. Те просто. са били купени за тази работа.
Пък и убийствата, масовите убийства по убеждение в исляма носят други белези – на първо място показност. Те са самоубийствения атентати. Те са самоубийствени за разлика от този атентат, от това масово клане.
Те искат да се харесат на Аллах.Тука имаме подготовка – включително за бягство. Тях ги чака кола. Те бягат от местопрестъплението. Убеденият мюсюлманин не бяга, той се взривява.
Този, който отива да умре в името на Аллах, иска това да се набие в очите на хората. Той иска да покаже кой е. Самият той има известна доза инстинкт за себеизява. В случая няма нищо подобно. В случая става въпрос за купуване на убийци. В случая става въпрос за хора, които отиват само да убият, а не да умрат. Защото на тях им трябват тези 5 000 долара – тези 5000 не са входна виза за рая, където ги чакат 72 девици..
Възрастта на единия от убийците е 22 години. Той има четири деца. Друг е въпросът с 5 000 долара какво бъдеще можеш да подсигуриш на тези деца. Но в крайна сметката отива само да убие – той не отива да умре. Той разчита на тези пари. Един от убийците казва, че картата му е била захвърлена. Картата с парите. Къде е захвърлена, защо е захвърлена. И къде са тези пари в случая. Ислямска държава е безспорният поръчител на това жестоко убийство. И не е разчитала не на вярата в Аллах. Тези момчета не са минали специалните подготовки. Според мен. Те просто са били купени, а се купува това, което може да се продаде. А се продава това, което иска да бъде купено. Тоест, става въпрос за хора. които са изнемогвали и са искали за известно време да подсигурят собствения си живот и живота на близките си.
Джихадистът, който умира в името на Аллах и се взривява в името най Аллах знае, че неговите близки са подсигурени до живот. Тези хора са купени само за по 5000 долара. Само за по 5 000 долара. Значи, в случая не става въпрос за ислямски фундаментализъм. Тука става въпрос за бедност. И вината за тази бедност е и моя. Това масово убийство говори и за криза в Ислямска държава. То показва, че Ислямска държава вече няма достатъчно джихадисти. И разчита на наемници.




Няма коментари: