петък, 19 юли 2024 г.

А ПОЖАРНИКАРИ ОТКЪДЕ, ГЛАВЧЕВ НЕ Е ВАН ДЕР ЛЮБЕ



Хайде да не виним за пожарите само Правителството. Защото в случая става въпрос наистина за "Покрай сухото гори и зеленото". Защото изгоряха къщи. Това е вярно. Но колко бяха спасени, тоест. колко останаха на зелено. Никой не си задава този въпрос - особено българските медии. Нашите политици крещят в момента, че трябва да се купят пожарни коли. А мислили ли са тези същите политици за бюджета на пожарната, за бюджета за персонала. Някой зададе ли си въпроса колко протести от страна на тези пожарникари имаше последните години. И колко от техните искания бяха удовлетворени.
Ако си намерят пари и се вкарат вертолети, и пожарни коли някой зададе ли си въпроса за колко време се обучават екипажи за тях. И откъде ще се намерят екипажи и за вертолетите, и за самолетните, и за пожарните автомобили. Никой не си задава тези въпроси. И никой не си задава въпроса: " Ами откъде такъв ресурс в една такава страна. И откъде трябва да се намерят заплати за тях.
В този смисъл премерят Главчев е абсолютно прав - лесно се дават съвети и напътствия от стаите с климатици, от залите с климатици. И при тази липса на човешки ресурс. Вече можем да си зададем въпроса: " А тези доброволци какво правят там и как се правят." Това са доброволци, които не са минали през военна служба. Които нямат никаква представа, защото не са обучавани.
И след всичко това да си зададем въпроса: "Възможно ли е един служебен министър да произведе професионалисти, да оправи нещата в пожарната, в полицията. Да закупи автомобили и вертолети.
Като за това време за един месец трябва да обучи и персонал, при положение, че някой не е мислил преди него в такива ситуации какво трябва да се прави.

Няма коментари: