четвъртък, 26 януари 2012 г.

НАЦИЯТА, КОЯТО СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ПРЕМИЕРА


След първата среща на Бойко Борисов с Президента на Република България Борисов се държа като началник на Личен състав, от когото зависи всичко. По време на брифинга той си позволи да прекъсне Президента на Република България и да продължи сам.
Плевнелиев се усмихна смутено и остави Началник личен състав да обяснява какво е искал да каже Президентът.
Накрая Борисов си позволи да поздрави и г-жа Плевнелиева.
Първо, за да прекъснеш Президента на Републиката, колкото и да е представителна неговата функция, се иска или много кураж, или липса на всякакви етични задръжки.
Има неща, на които се възхищавам от Бойко Борисов, но показното показване на мъжество, г-н Борисов е ЛИПСА НА МЪЖЕСТТВЕНОСТ…
И ако не съм гласувал за Вас нямаше да си позволя тези думи, но Вие ме накарахте да се замисля сериозно за здравословното Ви състояние. Защото, казват хората, рибата се вмирисвала откъм главата.
Нацията в България се вмирисва откъм премиера…
Непосредствено след изборите Вие обидихте новоизбрания президент, заявявайки, че когото и да сте посочили е щял да бъде избран. Няма да казвам какво бих направил на мястото на Плевнелиев. Той е твърде отговорен човек, за да Ви обърне публично гръб и да се оттегли в своя бизнес, предизвиквайки една тотална политическа криза в България. Вие явно сте предвидили, че той ще изтърпи и това. Което ме навежда на страшна мисъл – за кого е удобен Президента на България?
За Вас ли е удобен, г-н Премиер, или за Нацията, която той олицетворява. Ако бе удобен за Нацията той трябваше не да се усмихва като пудел, когато го прекъснахте и продължихте неговата мисъл, а да ви срита на стълбите на президентството.
Защото, г-н Борисов, Вие така обиждате и Нацията, която Ви назначи да управлявате.
Няма да говоря за еготизма, която е характерната Ви азова форма на общуване, но тя също води до някакви проблеми в психиката. Вярно е, че когото посочите в тази страна се оказва или на съдебната скамейка, или в етажите на властта.
Но нека не забравяме, че един Ваш предшественик, който казваше, че е „алфата и омегата” завърши на кръста.
Това, разбира се, не Ви го пожелавам. Но за да не стигнете до психиатрия, г-н Премиер, минете през психоаналитик…
Имате спешна нужда от това…

                                   Христо СТОЯНОВ                             

Няма коментари: