петък, 3 февруари 2012 г.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПО БЪЛГАРИЯ - новата книга

КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА ТАЗИ КОРИЦА... АКО ВИ ХАРЕСВА. ИЛИ АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА. ТОВА Е КНИГА С ЕСЕТА И РАЗКАЗИ, КОЯТО ИЗЛИЗА В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ...БЛАГОДАРЯ ВИ...


Робът няма нужда от свобода, робът има нужда от свой роб. И тази книга на Христо не прави изключение – поредната талантлива, увлекателна и жестока разправа с роба вътре в нас… Онзи, прикованият към галерата на надеждите ни, който се кръсти на премиера, внезапно да не му хрумне, вместо тенис и футбол, да спортува водни ски. Винаги съм си представял следният разговор между Бог и Христо. Добрият Отец му показва току-що сътвореният свят.
- Е, какво мислиш?! – пита Господ.
- За колко време го направи всичко това? – пита Христо.
- За 6 дни…
- Емиии… не е да не си личи! – казва Христо.
Христо изпипва доста по-добре книгите си. Убедете се!
                       

                                                                                      Любен ДИЛОВ - син





1 коментар:

Анонимен каза...

Здравей Ичо,
Прочетох 14-та ти книга. Изумена съм от разнообразието на теми, от въпросите които те вълнуват, от правотата на изводите и твърденията, от начина, по който са написани разказите и есетата. Толкова лесно и бързо се чете, но на много места се замислям и виждам колко си се задълбочил в проблема. Най ми харесаха: "Отворете прозорците-историята има нужда от проветряване","Заповяданата история", "Оплаквачките", "Обновяване","Малкото голямо тъпкане", "Дарение", "Дробни числа" и др.
Браво, дерзай в същия дух!
Донка Ботева