понеделник, 16 март 2020 г.

ЗА НОВИТЕ ВИРТУАЛНИ РЕГУЛИРОВЧИЦИ

Обичайте се. Не е задължително тази любов да е свързана със секс. И сексът не е наказателна акция срещу майката на някого, леля му, Бога му... Сексът, ако не сте забелязали, също може да е с любов. И в тази любов може да бъдем различни. Може тези, които обичам, да не са тези, които вие бихте обикнали. Но не е задължително да си дирим сметка за това кой кого обича, в кого вярва. Не е необходимо да наричате някого с целия си речников запас от биологични познания: пън, тиква, прасе, шопар, говедо... На подобни обявявам сериозна карантина и блокирам. Нека от цялата тази напаст да излезем със светнали очи. Ние не сме еднакви - и слава Богу. Всеки има право да мисли и възприема света по своя неповторим начин. Нека всички останем неповторими и да не задължаваме всички да бъдат наше индигово подобие. Нека да уважаваме мнението на другите - те може да са политически различни, физически различни, духовно различни, интелектуално различни. Не сме "копи-пейст". А аз лично отказвам и да бъда. И понеже стана дума и за мен - аз ще бъда откровен докрай. Но няма да обидя никого. Освен ако не е обидно да обичам. И да обичам този, когото обичам. Не стойте като клюкарки на селски плет, прикрили с крайчеца на забрадките устата си, за да не видят другите как и кого одумвате. Как и на кого сте решили да вгорчите живота. Имам право на лични симпатии... На лични политически и философски предпочитания. Имам право да симпатизирам на когото симпатизирам така, както и вие имате право на това. Можем да спорим, но не да налагаме аргументите си. Такива "напътствия" като това:
"Какви глупости пишеш тука? Човек с влияние си, кому служиш? На народа си ли? Или таланта си продаваш, което е грях! Наричат го икономическа демокрация, стопанска активност и свободин пазар. Онези, които финансираха книгите ти, не те ли превърнаха в роб? Покай се! Днес нищо от това не върви! Освен облъчването ти, което противоречи на живота!
Продажниците все някога си намират майстора! "


няма да толерирам. Книгите ми се финансират от тези, които ме четат. А относно "продаването на таланта". Преди да използвате непознати думи бръкнете в Уикипедия поне : "talentum, от ст.гр.: τάλαντον „меря, баланс“) е всяка от няколко антични мерни единици: за маса, за тегло в търговията, както и за съответната им стойност в благороден метал (парична единица). На Омир е известен талант злато и той го споменава при описанието на наградата на Антилох от Ахил.[1] "... Талантът е мерна единица, все пак. И този талант аз го продавам. Не продавам обаче съвестта си. Така че - бъдете поне грамотни. Защото имам усещането, че на кръстовището са поставени регулировчици, които не познават Закона за движение по пътищата. Моля, не блъскайте колите с незнанието си - в тях има живи човешки същества...Защото тази пандемия на коронавируса ще отмине, но пандемията от посредственост и простотия не се лекува... Ами, толкоз...

Няма коментари: