неделя, 8 януари 2012 г.

ЗАКОННОСТ


ЗАКОННОСТ

Вече сериозно си задавам въпроса доколко е законно Варна да има кмет. И ако е законно Варна да има кмет доколко е законен самият кмет. И ако, недай си Боже, и той е законен, защо точно този кмет трябва да е извън закона, че да е законен градоуправител. Защото не може човек, нарушавал законите като кмет в предишния си мандат да поправя греховете си в този мандат. Така излиза, че човек трябва да има поне два живота – в първия си живот да греши, а във втория да поправя грешките си.
Не може в един мандат да откриваш с ножица в ръка абсурди като „Венера от Варна”, наречена за кратко „Дочка” или „Травеститът на Варна”, а във втория си мандат да я премахнеш като незаконна от пиедестала и.
Да видим какво става?
Кирил Йорданов като кмет на Варна, подкрепен от БСП преряза лентичката и откри официално наречената от варненци „Дочка”, а от него тогава „Венера от Варна”. Преряза лентата с подходящо слово за това и т.н. Когато Бойко Борисов го припозна за „свой” изведнъж Кирил Йорданов заяви, че статуята е незаконна и трябва да се махне от това място.
Обикновено нарушилите закона във всяка една Европейска страна с изключение на България търпят някакви санкции.
Законодателните санкции са от парични до затвор. Пътьом може да се мине и през тъй наречените Трудови общежития и разни там превенции. Кирил Йорданов е юрист и знае това.
Но той откри съвсем законно като кмет на БСП Дочка, а като кмет на ГЕРБ я премахна като незаконна.
ЗАКОННА и НЕЗАКОННА  не ги слагам в кавички, защото и в двата случая са законни.
ЗАЩОТО ЗАКОННО ВЪВ ВАРНА Е ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО СЕ ВИЖДА ОТ СЪОТВЕТНАТА ПАРТИЙНА ВЕЛИЧИНА ОТ КМЕТА ЙОРДАНОВ. Това са законите във Варна.
КИРИЛ ЙРДАНОВ Е ЗАКОНИТЕ ВЪВ ВАРНА.
Между другото през този период няма изменение на съответните закони… Изправяме се пред българския феномен ПРИВИЛЕГИРОВАНИ.
Привилегированият от БСП кмет Кирил Йорданов открива незаконна статуя и като съответстваща на ПРИВИЛЕГИРОВАЩИТЕ ЗАКОНИ В РБ я премахва като незаконна, но вече като кмет от ГЕРБ…
После искаме циганите, които са роми от мангалски произход да спазват градоустройствен план в „Максуда” ли…
С КАКВО ЦИГАНИТЕ ОТ „МАКСУДА” СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ КИРИЛ ЙОРДАНОВ ОСВЕН ПО ЦВЕТА НА КОЖАТА…
По нищо. Даже и по цвета на кожата, не само бих казал аз, ами го и казвам…
И по още нещо се различават. Те носят отговорност за всяка открадната кокошка и пълнят затворите.
Ето разликата…
Кирил Йорданов обаче може да прави каквото си иска. До скоро мислех, че привилегировани в България са ромите… Ама не са те. Връщам си думите назад тъй, както Кирил Йорданов си връща ножиците за лентички…

                                                                  Христо СТОЯНОВ                               

1 коментар:

Христо Стоянов каза...

АНОНИМНОСТТА МОЖЕ ДА СКРИЕ ВАС, НО НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ ПРОСТАЩИНАТА... Този текст не случайно съм го сложил при влизане в "коментари". Той освен останалите засяга лично и Вас... А относно моите познания в областта на изкуството отгърнете страницата "КОЛЕКЦИЯ"http://hristostoianov.blogspot.com/p/blog-page_21.html
А ИСТОРИЯТА НЕ СЕ РАЗБИРА, ТЯ СЕ ОСМИСЛЯ...