сряда, 29 февруари 2012 г.

ИКОНОМИКА НА ИЗСТИСКАНИЯ ПАРЦАЛ


ИКОНОМИКА НА ИЗСТИСКАНИЯ ПАРЦАЛ

Аз не разбирам от пари. Зная само, че са някакво разплащателно средство, но как се формират цените на една стока не знам. Също така нямам никаква представа за цената на самата хартия, от която са направени парите. За мене цената на тази хартия се измерва с изсечени гори за материал и от там лишаването на природата от така необходимата фотосинтеза и обогатяването й с кислород.
В този смисъл би трябвало да си помисля, че парите са кислородът на икономиката. Отнетият от природата кислород се е превърнал в такъв под формата на парични знаци…
От парични знаци в България обаче разбират само двама – Бойко Борисов и Симеон Дянков.
Даже Симеон Дянков само съветва Бойко Борисов, който, всички знаем, е най-умният човек в републиката и съвети от никого не приема. А щом не приема съвети за какво му е Симеон Дянков така и не мога да разбера…
Може би Симеон Дянков за Бойко Борисов е допълнително прикачения трети атом към молекулата на кислорода. Двамата общо са един ОЗОН и нищо друго…
И трябва много да си ги пазим двамата, защото представете си само за миг, че този озон придобие дупка поради нашето небрежно отношение към него. Това ще бъде най-голямата озонова дупка в света.
Така започва всеки Апокалипсис…
И ето сега ОЗОНЪТ е решил да се обедини с водата. С морската вода. И с това, което тя представлява за България…
Морската вода в България е като водороден атом към кислорода на икономиката.
Морската вода привлича почиващи, които се уморяват по денонощните заведения край плажната ивица. Те пият минерална вода и по този начин се увеличава нейното потребление и производство във вътрешността на страната, където има минерални извори или чешми, които с едно устройство могат да произведат минерална вода, каквато си искате, стига да има подходящ етикет за бутилката. Минералната вода създава условие за производство на алкохолни питиета, тъй като барманите обичат да кръщават ракиите и уискито с минерална вода, че питиетата после да не миришат на ръжда.
През това време почиващите са си наели персонал да се мъчи из различните ферми в страната, за да могат да се хранят пак с храна, собствено производство.
И всичко това зависи от това дали по морето хората ще дават квартири под наем или няма да дават.
Те ще дават квартири под наем само ако не внасят авансово прословутата туристическа такса. Тази такса е като огън за кислорода.
Изгаря кислорода…
Получава се нещо като изстискване на парцал. Но колкото и да изстискваш един парцал той продължава да е влажен.
В този смисъл в момента се прави опит да бъде изсушен парцалът икономика чрез изстискване…
Но това не води до изсушаване, а до късане. Защото този парцал, тези гащи, тази влажна ризка, наречена БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА вече се цепи. Разкъсва се.
Вярно е, изстисква ни Бойко Борисов. А той е трениран човек и е здрав в ръцете…
Но не си знае силата.
Защото изстискването на икономиката не е като да си изстискаш долните гащи – все до магазина на голо можеш да си носиш панталона…

                                                                           Христо СТОЯНОВ

Няма коментари: