петък, 9 март 2018 г.

КОРНЕЛИЯ, ВЪРНИ СЕ НА СЕЛО

Драгомир Стойнев:
- Коя е тази Гинка Върбакова? Аз не я знам тази Гинка Върбакова...
И каква излиза тя - че ако не познаваш депутат, или група депутати, ти не можеш да правиш бизнес. Не се ли усеща какво говори от трибуната на народното събрание този Стойнев. Или синдромът "селска клюкарка", която им натресе Корнелия Нинова в тази парламентарна група вече е неличим... Апропо, вчера видях пълното изражение на този синдром - докато депутати от други парламентарни групи говореха от трибуната, като иззад селски плет Корнелия Нинова ги "пустосваше" с характерния жест за това, или въртеше дланта си, обяснявайки тяхната ненормалност - основните политически аргументи на Нинова вече... Господи, остави ги тези хора на село - там ще се познават всички и ще си пустосват иззад плета с характерни жестове и думи: "Чуматъ дъ тъ тръшни дано" и други подобни... Обидно ми е. Унизително е да имаме такава опозиция - защото, каквато опозицията, такива и управляващите впоследствие...
Всъщност, като им гледам манталитета се чудя, дали биха ги приели на село... Все пак на село живеят личности и хора с висока култура, сравнение с тези от НС.


ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И НЕГОВАТА ИЗЛИШНОСТ


Това е фалшивото "гражданско поведение" което имитират. Като гражданин можеш да говориш всичко - и истини, и неистини. Да защитаваш своите позиции и убеждения. Но когато си в политиката ти вече отстояваш интересите на държавата. Дали ти харесва или не - е без значение. В случая нещата не опират до русофилия или русофобия, а до държавническо мислене. Пардон, на отсъствие на държавническо мислене... Това е дискридитиране на държавата и трябва да се провери дали го има в Наказателния кодекс... Защото в училище за подобно поведение - излагане името и авторитета на училището - се намаляваше поведение, стояхме (по наше време) с вдигнати ръце зад вратата, бяхме изправяни пред строя... И, ако Валери Симеонов не е бил наказван като ученик представете си какъв натегач е бил и плазмодий... И сега си показва липсата на дресировка в ученическите години. Пък и на домашно възпитание, разбира се.

Няма коментари: