понеделник, 23 юли 2012 г.

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ КАТО СЪУЧАСТНИЦИ НА ХИЗБУЛА






ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ
КАТО СЪУЧАСТНИЦИ НА ХИЗБУЛА

      Няма съмнение, че ислямският тероризъм идва и в България. Ислямът се намира в своето средновековие и процесите, текли в християнското средновековие, се повтарят в по-младата религия. Това съм го писал и в други есета по този въпрос и сега вкратце само ще припомня за какво иде реч.
       Характерното за християнското средновековие са Светата инквизиция и кръстоносните походи, които създават един безопасен коридор по пътя на коприната. Всичко това е предшествано от схизмата, която разцепва християнството и ние имаме късмет да попаднем в ортодоксалния му и по-мек вид.
        Ислямът се ражда през 622 год. след Христа. За начало на исляма се смята денят, в който Мохамед бяга от Мека в Медина, като целта му е да обедини четиридесетте воюващи арабски племена. Той е знаел, че единственото нещо, което може да обедини враговете са вярата в един и единен бог и меча. Най-сигурно е обаче меч в религиозна ръка…
И така от 622 година до сега…
Какво е характерно сега за ислямското средновековие – Светият Джихад и … кръстоносните походи, осигуряващи безопасен коридор по пътя на наркотика. Схизмата, ислямската схизма зрее още в утробата на исляма – сунити и шеити…
Абсолютно идентични процеси за религиозните средновековия…
Бжежински още през осемдесетте години на миналия век предрече, че двадесет и първи век ще бъде векът на войната между исляма и християнството. Дали е имал предвид белезите, които смятам за важни или по друг начин достига до това твърдение може само той да каже…, Но че войната между исляма и християнството взима размерите на световен религиозен конфликт е видима.
навсякъде. И да се правят паралели между взривените влакове по време на възродителния процес и сега е най-малкото смехотворно.
Но връзка все пак има…
Тогава ДС (Държавна сигурност) започва да създава и имплантира свои хора не само в предполагаеми терористични ядра тогава – по-скоро хора, изразяващи явно и не дотам явно негативното си отношение към така наречения Възродителен процес, но и насочва силите си към Близкия изток, откъдето също се очаква реакция по отношение на този процес в България. Знаем, че дори самият Ахмед Доган – сегашен лидер на ДПС е бил вербуван и е вършил определени задачи, свързани със сигурността на страната ни.
Не знам дали следите правилно мисълта ми, но разконспирирането на така наречените агенти доведе и до това, което се случи в Сарафово преди няколко дена. И не случайно нито една политическа сила не излезе да посипе главата си с пепел за сринатото ни разузнаване. Защото освен доносчици на шести отдел ние имахме и втори отдел, че и други отдели и отделенийца сигурно сме имали. В тези отдели освен професионални разузнавачи е имало и солидни анализатори на обстановките в съответните страни. На идеологиите и религиозните особености в тези страни. И да съсипеш готово разузнаване, изваждайки на показ дори политически лидери с инвестиран в тях потенциал - образователен, анализаторски и така нататък – е просто абсурд.
Дали тези хора можеха да помогнат в дадената ситуация. Вероятно е този тип войни – терористичните – да не се поддават на подобни методи. Вероятно е никой от тези, които по един или друг начин са били дълбоко законспирирани в съответните страни, да не направи нищо. Но както е възможно това, така е и възможно тези хора да подпомогнат нашето разузнаване и този акт на летището в Сарафово да не се състои.
Защото и далеч по-сериозни разузнавания като ЦРУ и МОСАД нищо не можаха да направят. Въпреки че сме били предупреждаване за този акт.
Спомняте ли си, че се говореше за някакво посещение и дори престой на Осамата преди време в България.
Учудващо ли е тогава, че тука може да има спящи гнезда?
Както не ме учудва и фактът, че имаше и снимков материал за него свързан с българския му престой. Което значи, че някой е успял да го снима…
С колко ли лева пенсия живее този никому неизвестен фотограф?
И дали пък точно той нямаше да предотврати това, което стана в Сарафово. Или поне някой от неговите възпитаници Не оголихме ли разузнаването си до там, че всеки може да си хвърли бомбичка в България, където и когато си пожелае. Дори при такава липса на разузнаване за какво бе нужно камикадзе. Освен ако не е за спазване на някаква символика и ритуал..
Но друга политика имаме в момента, с други лидери и политически лица…
Чиято единствена задача е да се харесат не на народа си, а на работодателите си. Защото, въпреки изборния закон в България, не им е нужно да създават друг народ за тези политици. По-хрисим от нашия и търпелив народ никой не може да им създаде.
Българският народ се оказа пуделът на човечеството. Даже вече и не лае…

                                                                               Христо СТОЯНОВ

Няма коментари: